Ülkemize Oynanan Oyunlar



Ölen şehitlerimize, vatandaşlarımıza ve annelere üzülmekle geçiyor bu memleketin seneleri. Hatta yüzyılları bile desek yalan olmaz.

Osmanlıdan beridir var olan bu ülkeyi parçalama stratejileri, günümüzde de devam ediyor. Sevr anlaşmasına bakmak yeterli bugün oynanan oyunları anlamak için.
Ama olmadı, bir lider geldi ve hepsini alt üst etti. Kuyruklarını kıstırıp deli gibi kaçtılar Atatürk'ü görünce. 
O başımızdayken de bir sürü oyunlar oynadılar. Menemen'i hatırlayın din elden gidiyor diye kışkırtılmış bir grup Öğretmen Kubilay'ın başını kesip gösteri yapmıştır. Atatürk'ün tepkisi ise 'Menemeni yakın!' Olmuştur.

Atatürk aramızdan gidince dış güçlerin üzerimize oyun oynaması daha kolay bir hal almıştır.

İsmet İnönü, paraların üzerine kendi resmini koydurtmuştur ama devamı gelmemiştir. Başlarda gerçekten Atamızın dostu olsa da giderek o da dış güçlere kapılmıştır.


Adnan Menderes, dış güçlerin oyunuyla farklı bir kimliğe büründürülmüştür. Basın kullanılarak lekelenmiş, yok yere idam edilmiştir.


Günümüze gelirsek de Muhsin Yazıcıoğlu nu hatırlamak yeterli.

Bu tarz oyunlarla oynarken 1984 de peydah olan bir lanet topluluk kurdular. Adına pkk dediler. Perde olarak kürtleri kullanan dış güçler, bu sayede kendine uydurma bir konu bulup Türkiye ye saldırılarına bu şekilde devam etmiştir ve hala devam ediyor...

Neden er meydanına kimse çıkmıyor? Biz topraklarınızı istiyoruz, sizinle savaşacağız sözünü neden kimse söylemiyor? Yılan gibi araya süzülüp binlerce insanı katlediyor.
Çünkü Türklerden korkuyorlar. Öyle bir şey olduğunda kadın, erkek demeden canımızı seve seve feda edeceğimizi biliyorlar. En önemlisi bizim Osmanlının torunları, Atatürk'ün çocukları olduğumuzu biliyorlar.

Paylaşım sitelerinde görüyorum 'Vatan sağ olmasın' sözünü. Bu ne demektir? ben bu cümlenin açıklamasını bilemedim, bilmekte istemiyorum!
Biz karda kışta savaş toplarına zarar gelmesin, görünmesin diye çocuğunun üzerinden battaniyeyi alan mübarek kadının torunları değil miyiz? O kadınlar, nene ler bizim ecdadımız değil mi? Nasıl böyle saçma bir cümle kurabilirsiniz? Çok mu meraklısınız Fransız, İngilizlerin elinde sömürülen bir ülke olmaya? Şimdiki Afrika olmayı, sömürülmeyi çok mu istiyorsunuz?

Bu tarz cümleler kullanarak zaten dış güçlerin ekmeğine yağ sürüyorsunuz. Amaç da bu bizi ülkemizden soğutmak, yaşadığımız yerden nefret ettirmek 'Bak Amerikaya ne güzel' dedirtip onlara hayranlık duydurtmak.

Uyuma Ülkem! Sahip çık vatanına etme böyle sözler Atamızın kemiklerini sızlatma.

Ayrıca, ölen hangi yöreden, mezhepten olursa olsun. Senin memleketin de yaşanıyor bu olaylar onlara üzülmezsen, buna üzül.

Biri sana gelip 'İngiltere de bomba patlamış, 100 kişi ölmüş ' dediğinde ' Yapma ya, nasıl olur orada öyle olaylar, yalandır o haber ' deyip 'Türkiye de bomba patlamış' denildiğinde 'Yine nerede?' Diyorsan oturup üzül bence! vatanında sana bunu yaşatanlara, insan ölümünün ülkende bu kadar normal olmasına üzül !

En azından doğruları gör. Çünkü bizim elimizden bir şey gelmiyor. Büyükler oynuyor biz bakıyoruz...

Düşüncelerimi, içimdekileri yazdım eğer kırdıysam affola...
Sevgiler.

Beni Takip Edin
 © by siyahanne

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi