Çocuğunuza İngilizce öğretmek için öneri

Anneler olarak çocuklarımızı ne kadar teknolojiden uzak tutmaya çalışsak da olmuyor. kaçamadığımız bu teknolojiyi en azından çocuklarımıza faydalı olan, bizim seçtiğimiz ve bizim istediğimiz zaman kadar kullandırmak biraz da olsa faydalı bir hale getirecektir.

Kızım için her zaman öğretici, eğlendirici şeyler araştırıyorum. Araştırmalarım esnasında karşıma çıkan bu muhteşem videolar dan bahsetmek istiyorum size...

Mother Goose Club isimli program o kadar güzel şarkılar, bilgiler var ki her seyrettiğim de 'Neden bizde böyle güzel programlar yapılmıyor?' diye hayıflanmadan edemiyorum açıkçası. Maalesef ki bizim çizgi film kanallarımız kopyala-yapıştır yayınlarından öteye gidemiyor. Tek istisna bilgilendirici, öğretici olan Pepee sanırım.

Mother Goose Club videolarına youtube dan ulaşabilirsiniz yada telefonunuza programını indirebilirsiniz. Aşağıda da resmini gördüğünüz gibi eğlenceli karakterler var.
Videolar da İngilizce harfler, sayılar, renkler gibi temel konular yer alıyor.

Bunları seyrederek kızım çoğu şarkıyı ezberledi ve bu sayede İngilizce alfabe yi, birkaç tane de İngilizce kelimeyi öğrendi. Aslında kızım daha 1,5 yaşında ve bu bilgiler için çok erken bir yaşta ama olay tamamen benim dışımda gerçekleşiyor, onun için yapacak bir şeyim yok. Kızım sen bunları seyret ama sakın öğrenme diyemeyeceğime göre...

Onun için akışına bırakıyorum, kızımla beraber eğlenmek, onun bir şeyler öğrendiğini görmek beni fazlasıyla motive ediyor. Size de ısrarla öneriyorum.

Şimdiden çocuklarınızla beraber iyi eğlenceler...





Sizin için örnek bir video da paylaşıyorum. iyi seyirler...


                                                

Yorumlar

  1. "Agac yas iken egilir" atasozunun hakkini veren konulardan biri de bu olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matematik ve İngilizce olmazsa olmazlardan, onun için temelleri ufak ufak atmak gerekli :)

      Sil
  2. yararlı paylaşımınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, ben teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Yararlı olmuşsa ne mutlu bana.

      Sil
  3. Ben erken yaşta dil eğitimini savunanlardanım. Dolayısıyla bence iyi yapmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, beyin almaya meyilliyken güzel şeyler öğretmek gerekli çocuklara. Anlamaz, bilmez diye düşünmek çok yanlış tam tersi bence. En azından kulak aşinalığı için böyle programlar gerekli.

      Sil
  4. aynı şekilde benim oğlumda böyle. tabletten kendisi buldu bütün eğitici videoları o da yaklaşık 1 buçuk yaşındaydı. önce renkleri öğrendiğini farkettim sonra birkaç kelime derken sayıları,şekilleri ve harflerin tamamını öğrendi ve tabi şarkılarda... şu an iki buçuk yaşında ve bazen ingilizce konuştuğunu düşünüyorum çünkü ben pek ingiilizce bilmediğimden anlayamıyorum :)) hatta ondan çok fazla kelime öğrendiğimi söyleyebilirim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlunuza kocaman bravo diyorum :) İngilizce anca eğlenerek daha kolay öğreniliyor. Siz elinizden geldiğince destekleyin oğlunuzu, kitaplar alın. Unutmasın yeterki.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi