Ana içeriğe atla

Çocuklarımıza Ispanak yaparken nelere dikkat edilmeli ? ve Ispanak tarator tarifi

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber Ispanağın da sezonu açılmış durumda. Bende bu güzel ama meşakkatli sebze ile ilgili bazı bilgiler paylaşmak istedim. Ispanağın en uğraştırıcı kısmı ise bildiğiniz gibi yıkamasıdır.






Peki ıspanak yıkarken nelere dikkat etmeliyiz?

Çocukların gelişiminde de önemli bir destekçi olan ıspanak yapmaya karar verdiyseniz, yemeği yapmadan önce ıspanağı temizleme kısmına da dikkat etmelisiniz. Ispanak, doğru bir şekilde yıkanmazsa, vücutta kum oluşmasına neden olabilir. Bu kumlar da zamanla böbrek taşına dönüşebilir. O yüzden ıspanak, kıvırcık gibi yeşil yapraklı bitkileri yıkarken mutlaka özen göstermelisiniz.Ispanak yıkarken, yemek yapmadan önce ıspanağı bol su ile en az 4-5 defa yıkadıktan sonra, sirkeli suda bekletin. Eğer evde sirke yoksa, karbonat ve tuz ile de yıkayabilirsiniz. Bunun için 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı tuzu, büyük bir kaba koyduğunuz ıspanağın suyuna ekleyin ve en az 1 saat süreyle bekleyin.Tüm bu işlemler, ıspanaklar da herhangi bir toprak ya da böcek kalıntısı kalmasını engeller. Evinizde karbonat ya da sirke yoksa, aynı işlemi limon ve tuz ile de uygulayabilirsiniz. Limon, ıspanakların da daha parlak görünmesini sağlar.

Ispanakları doğrarken de tavsiye edilen tahta bıçak kullanmak yada el ile koparmak. Ben elimle ufak parçalar koparmayı tercih ediyorum.
Önemli olan ıspanağa metal bıçak değdirmemek çünkü;
Sebze ve meyveleri doğrarken metal bıçak kullanmamak çok önemli. Besinlerin antioksidan özelliğini alıp faydasız yiyecekler haline getirir. Taze sebze ve meyvelerin metalle temas etmemesi çok önemli

Bu kısa bilgileri verdikten sonra benim çok severek yaptığım ve çocuklarımızın yiyebileceği, sizinde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif paylaşmadan olmaz.





Ispanak Tarator

*250 gr Ispanak
*1 adet havuç
*1 diş sarımsak
*yarım su bardağı yoğurt

yapılışı;
Ispanağın yapraklarını temizleyip haşlayın. İnce ince kıyın. Havucu da haşlayıp rendeleyin ve ıspanakla karıştırın. Yoğurda sarımsak, tuz ekleyin. Karıştırıp ezin. Ispanak ve havuş karışımı da ekleyerek bir tabağa alın. Üzerini süzleyip servis yapın

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

XP Matte Lip-gloss 101 / 102 / 103 numara

XP markasını son günlerde sıkça duyar olduk. Bence bu kadar popüler olmasının sebebi de boşa değil gibime geliyor:)
Bu marka ile tanışmam üçlü kaş farı ile oldu ve hali hazırda devam etmekte.
Son favori ürünlerim ise mat gloss lar. Ben bu kadar kalıcı bir ruj koleksiyonu görmedim...
Benim elimde 101, 102 ve 103 renkleri var.








101 numara pembe alt tonlu nude rengi. Günlük olarak En çok bu rengi kullanıyorum ve mat yapısı olsa da tam bir yaz rengi .




102 numara kahve alt tonlu nude rengi ve her renk kombine uyuyor. Kurtarıcı bir mat gloss.




103 numara ise daha koyu kahve bu günlük kullanıma çok uygun değil, tabii kişiye göre değişir ama ben günlük kullanmadım :)




Fiyatı 7.5₺ ve fiyatına göre çok fazla hakkını veriyor. Gün içinde asla çıkmıyor, makyajı temizlerken bile uğraştırıyor. Bu seri nin iki rengi daha var biri bordo, diğeri ise mürdüm. Ben koyu bulduğum için şimdilik onları tercih etmedim. Eğer görürseniz bir şans vermenizi öneririm. 
Sevgiler... 






Beni Takip Edin İnstagramFacebookTwitter © by…

Günlük süt ile yoğurt nasıl yapılır ?

Birçok yerde okuduğum ve gördüğüm kadarıyla günlük sütten yoğurt yapamayanların sayısı bir hayli fazla. Bende ilk denediğimde başarılı olamamıştım, sonra inat ettim ve tekrar denedim.
Meğerse birçok püf noktası varmış. Resimli olarak sizlerle paylaşmak istiyorum.




 Yoğurt için, Sek günlük sütü tercih ettim

 Sütümüzü yoğurt için hazırlarken asla kaynatmıyoruz, Sütün sıcaklığı parmağımızı soktuğumuzda dayanabilecek ısıda olunca ocaktan alıyoruz. (Ilık ısıdan biraz daha sıcak)
Bir yemek kaşığı mayamızı küçük bir kâse de karıştırıyoruz. Burada dikkat edilmesi gerek nokta mayamız sulu yoğurt halinde değil koyu kıvamda olmalı. Mayalanacak sütümüzden azar azar mayamızın üzerine döküp kaynaşmasını sağlıyoruz. (4-5 kaşık kadar yeterli)
Sütü saracağımız örtünün üzerine koyuyoruz. Bunun nedeni mayayı döktüğümüzde bir yerden, başka bir yere taşırken sütümüzün çalkalanmaması.Mayamızı sütümüzün içine döküyoruz ve karıştırmıyoruz.Olduğu yerde tenceremizin kapağını kapatıp, üzerini de sıkıca örtüler ile ö…

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Yapımı oldukça basit bir aktivite önerisi ile tekrar karşınızdayım. Yapacağımız müzik-ritim aletinin ismi marakas, bizim dilimizde ise çıkı çıkı :) Bu aleti yaparken ayrı, yaptıktan sonra ise ayrı eğlenebilirsiniz. Bir an önce çocuğunuzla güzel vakit geçirebilmeniz için, hemen malzemeleri yazıyorum.

Bir adet marakas yapımı için malzemelerimiz;


* 2 adet plastik kaşık
* 1 adet plastik sürpriz yumurta
* Bir tutam mercimek
* İnce bant
* Çeşitli süsler

Yapımı;
Mercimekleri, yumurtanın içerisine koyup kapatıyoruz. iki kaşığın arasına yumurtayı yerleştirip, kaşıkların bitiminden ve sapının en alt kısmından sıkı bir şekilde bantlıyoruz. Geri kaldı en keyifli işe yani süslemeye. Müzik aletinizin üzerine renkli etiketler yapıştırabilir, tuttuğunuz yerlere kurdele bağlayıp ses ile birlikte efektte verebilirsiniz.

İşte Marakas hazır, asıl eğlence şimdi başlıyor. ister eliniz de sallayarak, isterseniz de bir yere vurarak ritim eşliğinde çocuğunuzla bağıra bağıra şarkı söyleme zamanı :) Biz vurmak…