pembe kız'ın halleri

Bu sıralar Nil günden güne bir değişim içerisinde. Tam 16 aylık oldu, gözümün önünde büyüyor resmen. Bazı sabahlar uyanıyor ve hop ya saçı uzamış yada boyu.

İştah konusunda ise şimdiye kadar sorun yaşamadım, fazlasıyla yiyiyor da o yenilenler nereye gidiyor onu çözemedim. Hoş o kadar harekete de kalori dayanmaz.

Kelimeleri daha net çıkarıyor, yavaş yavaş cümle kurmaya başladı ilk cümlesi 'dede yok' oldu. Dün ise beni çok şaşırttı buzdolabı üzerinde duran Atatürk posterini gelip geçtikçe gösterip bak Atatürk derdim, dün parmağını postere uzatıp 'Tattuu' dedi :) O anki duygumu anlatamam, gözlerim doldu ve kızıma kocaman bir öpücük kondurdum.

Psikolojik olarak bazı zamanlar hiç durmamacasına mızırdanıyor bu çok can sıkıcı ve iç delici olsa da, sabır gösteriyorum. Sanırım 2 yaş sendromuna doğru yol alıyoruz. Akşam yemeğinde mama sandalyesinden kalkıp, masanın üstüne çıktı oradaki bir tabak domatesin çoğunu elleriyle hapır hupur yedi, kalanları masanın üstüne döktü ve her yerini batırdı. Ben mi ne yaptım ? Tabii ki hiçbirşey, Onun attığı stresi o kadar hissettim ki, yaptıklarını izlemekten başka bir şey yapmadım.
Sonra duşa soktuk, giydirdim ve bütün gece morali düzgün, yüzünde gülümseme ile dolaştı. Sanırım yaptıkları ona haz verdi.

İlk düğün deneyimimiz 4 gün önce oldu, Nil tam ondan beklediğim performansı sergiledi yani hiç oturmadı, devamlı kendini pistin ortasına atıp bol bol oynadı. Ben ise 25183 kalori yaktım onun peşinde koşarken.

Hayat Nil ile çok hızlı ilerliyor. Bende bir yandan onun hızına yetişmeye çalışırken bir yandan da kişisel işlerimi yürütmeye çalışıyorum.
Yine de 'Çocuklu kadının işi, yarım kalırmış' sözünün de hakkını vermiyor değilim.
Ne yapalım Nil ile böyle 'Olduğu kadar, olmadığı zarar'...
 

Yorumlar

  1. Öyle yada böyle büyüyorlar işte...:)
    http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Bloğunuzu çok beğendim bir anne olarak. 18 aylık bir oğlum var fakat daha değil bir cümle bir kelime konuşmuşluğu yok. Oysa sürekli söylenme halinde :) Erkek çocuklar geç konuşur derler ondan mı acaba :)
    Bunun dışında sürekli vızıldanması, tutturması, ağlaması hiç bitmiyor. Bizde 2 yaş sendromundayız :)

    YanıtlaSil
  3. Blog uma hoş geldin gönül çelen :)
    Yazılı kaynaklarda da, çevremde gördüğüm kadarıyla da Erkek çocuklarının, kızlara göre bazı şeyleri daha geç yapabildiği bir gerçek.Hatta bir yerde Erkek çocuklarının daha hassas olduklarını okumuştum.
    Tabii çocuktan çocuğa değişir böyle şeyler. Size tavsiyem başka çocuklarla kendi çocuğunuzu, kıyaslamayın. :)
    O sendrom lar bizi mafedecek anlaşıldı. Yapacak bir şey yok sabırlı olmalıyız mecburen :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi