Bir Gecede Google İle Emzik Bırakma


Her farklı eğitim hikayemizde olduğu gibi, emzik bırakma hikayemizde de yine enteresanlığı elimizden bırakmadık :)

Kene ile tuvalet eğitimi, odun ile başkasının malını almama eğitiminin ardından Google ile emzik bırakma eğitimi ile devam ettik ve bunu da atlattık.

Evet bir gece de kızım emziği bıraktı, nasıl başardığıma gelirsek.
Uyku saati geldiğinde kızımla yatağa yattık, sonra anlatmaya başladım. Emzik emerse dişlerinin yamulabileceğini, benimde küçükken dişlerimin yamuk olduğu ve dişlerime tel takmak zorunda olduğumu...

Dinledi, bir sürü soru sordu ve cevapladım. Aradan zaman geçti, emziğini istemeye başladı. Olayı kavrayamadığını anladım çünkü çocuk ne diş teli görmüştü, ne de yamuk diş. Bunları bilmediği için de gözünde canlandıramadı tabii.
O anda aklıma geldi ve kızıma 'istersen, çok emzik emdiğinde dişlerin nasıl yamuk olur bakabiliriz' dedim ve kabul etti.

Hemen Google amcaya 'yamuk dişler' diye arama yaptırıp görselleri açtım. Baktı, soru sordu, şaşırdı derken konuyu bu sefer anladı. En azından neden emzik bırakması gerektiğini, ona zarar verebileceğini anladı. Gayet medeni olarak karşıladı ve tam dört gündür emzik lafı edilmiyor. Özellikle mikrop kapmasından çok korkuyordum. Sonunda bunu da atlattık.

Zafer benimdir :)



Beni Takip Edin
 © by siyahanne

Yorumlar

  1. gözün aydın en zorlarından biridir hayatımız kaydı erken dönemde bıraktırdığım için :)

    YanıtlaSil
  2. Maşallah, güzel bilgiler depoluyorum bu sayfalarla, bazısı de hiç emzik almamasından dert yanıyor, bakalım inşallah tüm eğitimler kolaylıkla gerçekleşir bu dönemlerde^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emzik vermeyin hiç bence :) sonra bıraktırmak da mesele oluyor maalesef

      Sil
    2. Önce zorla emziğe alıştırmaya çalışıyoruz, sonrada bıraktırmak için uğraşıyoruz çok ironik aslında :) ama o anda yapmamız gerekenleri yapıyoruz. Başlarda emziğin faydasını da es geçmemek gerek :)

      Sil
  3. Uyku eğitimi şehir efsanesi artık benim için.. Vazgeçtim! Emziği ne zaman bırakırız bilmem :) Uyursa belki :D Halim yok ;)
    İlginç bir yöntem olmuş, Darısı başımıza diyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyku eğitimini hiç denemedim çünkü, kızımla uyumak bana çok iyi geliyor :) ileride zaten bol bol bizden ayrı odasında kalacak, küçükken bari yanımda olsun. İnşallah tüm eğitimleri kolaylıkla halledersiniz. :)

      Sil
  4. Tebrik ediyorum, bizim en büyük sorunumuz emzik. Anlıyor dediğimi ama yapcak istemiyor. Hazır değil diye zorlamıyorum. Daha 22 aylık yaza bırakır heralde diye ümit ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Tebrik ediyorum, bizim en büyük sorunumuz emzik. Anlıyor dediğimi ama yapcak istemiyor. Hazır değil diye zorlamıyorum. Daha 22 aylık yaza bırakır heralde diye ümit ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende şimdiye kadar zorlamadım ama artık 3 yaşında olacak kesin bırakması gerekiyordu. Bırakır tabii, az daha zaman ver tatlı Ali Baran'a

      Sil
  6. 4 yasindaki kizim 3. Çocugum ama emzik ve tuvalet konularinda cok inatci. Bu yöntemi deneyeyim tuvalette video izle5mek filan ise yaramadi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce anlatın, sonra resimleri gösterin direk resimleri gösterirseniz ters tepki yapabilir. Önemli olan korkutmadan bıraktırmak.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi