Anneliğin Murphy Kanunları



Hayatımızın her alanında elbetteki aksilikler yaşarız ama annelik zamanında yaşananlar kadar olamaz diye düşünüyorum.

Anneliğin murphy kanunları hakkında kısa örnekler vermem gerekirse;
Dışarı çıkacağınız zaman adeta 'iki dirhem, bir çekirdek' giyinirsiniz, özenirsiniz ama yarı yoldan sonra üzerinizde bebeğinizin kustuğu kıyafetle devam etmek zorunda kalabilirsiniz . ( tarafımca yaşanmıştır:)

Yada tüm işleri bitirip bebeği de uyuttuktan sonra (daha doğrusu uyuttuğunuzu sandıktan) kendinize bol köpüklü dinlenme kahvesi yaparsanız ama o da ne derinden bir ağlama sesi... kahveniz ise geri döndüğünüzde bir yudum dahi alınmamış, ıce coffe kıvamında öylece dururken görürsünüz.

İnsan buna ağlar mı ? (ağladı)

Şimdi de geçen akşam başıma gelenleri anlatayım. Sabahın köründe uyanmış, 15 kişilik misafir ağırlamış bir anne gün sonunda dinlenmek ister. Hikayem böyle başlıyor.

Eşim, arkadaşının düğününe gitmişti. O akşam da televizyonda 'Kocan kadar konuş' filmi var. Film başlayana kadar benim bebeyi uyutayım dedim, yarım saatte uyudu da. Baktım televizyonun kenarında geri sayım yapıyor 'Heh iyi daha beş dakika var' diye sevindim. Gittim ketıl'a su koydum (anne burada keyif yapıp, dinleneceğini sanıyor). Lavaboya girdim, çat! elektrikler gitti.
Bırakın keyif yapmayı, ketıl'da ki su bile ısınmadı.
Dedim uzun sürmez herhalde, kulaklıkları taktım müzik dinliyorum, şansıma internet paketi de bitmiş. Öyle böyle derken tam bir saat elektrikler gelmedi.
Dur dedim bari sonlarını seyredeyim, aslında filmi seyrettim ama bir kere daha keyifle seyretmek istiyorum kendimce. Televizyonu açtım, oturdum ve o meşhur seslenme kulaklarımda çınladı, annnneeee :)
Kızımın yanına gittim tekrar uyuttum, on dakika da öyle geçti. Açık olan televizyonun başına tekrar oturdum iki dakika sonra kapı çaldı ve eşim geldi. (anne burada sinirlenmeye başlıyor).
Filmin sonunu bari yakalayacağını sanan ben, koltuğa tekrar oturduğumda reklamlar la yüz yüze geldim.
Tabii klasik anne söylenmeleri başladı bende, altı üstü bir keyif yapacaktım dan girdim en baştaki olamayan kahveden çıktım :)
Hayır o değil bir kaç dakika dahi olsa keyif yapma umudumu hiç kaybetmemişim, yazarken daha iyi anladım :)

Anneliğin murphy kanunları başlığı altında sadece bir yazımı yazdım, peki sizin böyle murphy'lik durumlarınız oldu mu ?

İster uzun uzun yorum yazın, yok benim hikayem yorumlara sığmaz derseniz siyahanne@gmail.com adresine mail atın her türlü kabulüm :) Anne dayanışması önemli.
Sevgiler...


Beni Takip Edin
 © by siyahanne

Yorumlar

  1. :)))) hepimizde durum boyle sanırım bide bende 2 tane birini tamam uyuttum derken ötekinin başka istekleri başlıyor tek keyfim yatarken kitap okuyabilmek oda 15dk fazla sürmüyor uyuya kalıyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin işin daha zor gerçekten :) Allah hepimize sabır versin ne diyelim :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi