Bu çocuk kime benziyor ?



Bebek daha dünyaya gelir gelmez; burnu babasına benziyor, yüz şekli aynı sen, boyu uzun olacak sanki, sizde de esmer tenli hiç yok ama...
Gibi sinir bozucu cümle öbekleri havada uçuşur durur. Sizde lohusa yatağınızda sinir olduğunuzla kalırsınız. Ayrıca bu yorumlardan da ömür boyu kurtulamazsınız, bizim insanımız eleştirmeyi, yorum yapmayı çok sevdiğinden maalesef ki bunları hep duyacağız.
Bir de bana yapılan yorum var ki illallah geldi, sanki herkes ağız birliği yapmış gibi.

- Erkek mi çocuğun ?
- Hayır Kız
- Aaaa aynı erkeğe benziyor. Demek ki bunun arkası erkek çocuğu.
- !??!!??
Teyze eleştiriyi bitirdi de, olmayan ikinci çocuğumun cinsiyetini belirledi.

Tamam, yine anlıyorum fiziksel olarak çocuğu anne- baba ya benzetilmesini. Bazı çocuklar gerçekten benzeyebiliyor ama çocuğu 'kişilik' olarak birilerine benzetmek kadar yanlış bir şey yok.

'Bu çocuğun annesi babası çok sakin insanlar, o nasıl öyle yaramaz olmuş acaba? Dedesi biraz fena biriymiş, aslında dayısı da biraz hayta kesin ondan kapmış bir şeyler...'

Bir kişi de demiyor ki, 'İllaki birine mi benzemesi lazım, o artık bir birey onun da kişiliği demek ki bu şekilde olacak. Hem daha küçük ileriki zamanlarda anca kişiliği oturacak'
Bu cümleyi kursalar, hem bu kadar kafa yormayacaklar kişilik analizine, hem de konu kapanacak gidecek
ama olur mu ?
Olmaz !

Bir de çocuğun yaşıtları ile kıyaslanması var. 'Bizimki yürümeye başladı bile, sizinki daha emekliyor mu?' 'bilmem kimin çocuğu kilolu, seninki çıta gibi aynı yaştalar ama, demek ki senin daha çok yemek yedirmen lazım'

Bu cümleleri duyanlar cevap olarak 'Sana ne !' diye haykırmayı hep istemiştir fakat, kimseyi kırmama kuralı ağır basıp susmuştur, susmuşuzdur.
Yazarken bile sinir olunan bu konuşmalar hayatımız da yaşanan ve yaşanacakların kısa bir özetidir. Konuşmaların listesi ise dilediğinizce uzatılabilir.
'Milletin ağzı torba değil ki büzesin' Atasözünü söyleten bir sürü insanlar, insanlarımız hiç bitmeyecek.
İster gülümseyip duymamazlıktan gelirsiniz, isterseniz de ağzınızı açıp gözünüzü kapayıp ne varsa içinizde söylersiniz. Orası size kalmış.


Yorumlar

  1. Siyahhhh Anneeee:))))

    Seni MİM'ledimmmm:) Cevap MiM'i yazını beklemekteyimmm:) Sevgilerimleee;
    http://birdelininpembedefteri.blogspot.com.tr/2014/06/bir-mim-klasigi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim. Yazmasan haberim olmazdı sanırım. Mim yazısı gecikebilir yalnız onu da belirteyim. Birkaç proje peşinde koşuyorum ;)

      Sil
  2. Çok doğru olmuş hakikaten. Ama susmamak lazım aslında. Onlar bizi kırıyor ayıp olmuyor da biz söyleyince mi ayıp oluyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte işin sinir bozucu tarafı da bu :( Cevap verince hemen haksız duruma düşüp, agresif insan oluyoruz. Sanki onlar bizi sinir etmemiş gibi.

      Sil
  3. Hay yaşayın hislerime ne güzel tercüman olmuşsunuz :) Sanırım teyzelerin, akrabaların ve bilumum insanların bu varsayımları hiç bitmeyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kendimizi alıştırmamız lazım bu tarz insanlara :) çünkü hiç biteceklermiş gibi görünmüyor.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi