yıl 1900 bilmem kaç ? twitter yok iken

Sene 1980'ler. -Biz küçükken babam anlatırdı 'Biz gece 12'den sonra sokağa çıkmazdık yasaktı' 'Biz bazı semtlere giderdik, bazı semtler ise bize yasaktı' bıyığın şöylesi, kıyafetin böylesi hep yasaktı.
Derdik ki ne komik ve de ne saçma !
Sene 1990'lar. -Ben ortaokul yaşlarındayken bir gün abim ile radyo başından müzik dinliyorduk, eğleniyorduk birden pat ! radyo sustu bir süre sessizlik ve ardından ağır musiki çalmaya başladı. Ne oldu ? derken tv de özel radyoların yasaklandığı açıklandı. Sanırım Rahmetli Turgut Özal bu emri vermişti. Sonunda radyo da Yasak'tı.
Biz ise ne kadar üzülmüş, babamızın anlattıklarının komik olmadığını işte o an anlamıştık.
Ve sene 2014. -Sabah uyanıyoruz haberlerde twitter yasak, 'Yok artık şaka herhalde' deyip siteye girmeye kalkınca karşımda kocaman bir eror !
Bir şaşkınlık ve ağır bir dejavu. Allah Allah ben bu tarz bir şey yaşamıştım sahi, o zaman neden başımdan aşağı kaynar sular döküldü ? Anlatayım sana 'İç ses'
Neden mi ? Çünkü biz Atamızdan, atalarımızdan  özgürlüğü öğrenmiştik, kimsenin baskısı altında kalmamayı öğrenmiştik. Bunlar bize ters !
Kabullenemiyoruz, ağırımıza gidiyor.
Öyle işte 'İç ses' Bir varmış, bir yokmuş twitter yok iken başka şeyler varmış onlar yasakmış. Twitter var iken twitter yokmuuuşşş.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi