Kız çocuğu nasıl yetiştirilir? / Fatih R. Civelekoğlu



Fatih Civelekoğlu kitabında bebek hazırlıkları ile başlayıp, çocukluk dönemlerini ise 0-2 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş olarak üçe ayırıp beden, kişilik, zihin ve manevi yönden gruplandırmış yazılarını.
Örneklerle zenginleştirililen, kısa ve önemli notlara yer verilmesi en hoşuma giden yönü oldu.

Bazı düşünceler benimkilerle uyuşmadığı için katılmadığım alanlar da oldu açıkçası. Tabii bu durumlar her kitapta ve her kişide farklılıklar gösterebiliyor. Okunması gereken kitaplar arasında yer almalı.

Kitaptan bazı bölümleri sizle paylaşıyorum;

İlk aylarda beslenmeden sonra zihin gelişimini olumlu olarak etkileyen ilk faktör müziktir. Müzik dinleyen bebekler daha çabuk büyürler ve stresten daha hızlı arınırlar. algılama yetenekleri gelişir.

......

Bebekler, uzun süre farklı objelere baktıklarında onları sayarlar. Oysa ebeveynler, onların objelerin renkleri ve biçimleriyle ilgilendiğini zannederler. Beş aylık bir bebek bile değişik objeler arasında aynı biçime sahip olanları ayırabilir.
......

Kızınızla birlikte geceyi, gündüzü, yıldızları, kuşları seyredin. Bütün bu varlıları Allah'ın bize gönderdiğini, bizim için yarattığını anlatın.

......

Sınav evresindeki çocukların çevresel faktörler yüzünden aşırı stres altında olduğu anlaşıldı. Çocukların başarılı olmasını isteyen anne-babalar çocuklarda anksiyeteye sebep oluyor.

......

Erkeklerle, kız çocuklarının öğrenme biçimleri birbirinden farklıdır. Kız çocuklar, daha çok iyi aydınlatılmış ortamlarda, masa başında çalışmayı tercih ediyorlar. Ayrıca daha düzenli olmak istiyorlar. Erkek çocuklar ise sesli ortamları seviyor, hatta ders çalışırken müzik dinlemek istiyorlar.
Kız çocukları tek başlarına ders çalışmayı tercih ediyorlar. Erkeklerse grup çalışmalarında başarılı oluyorlar. Kız çocukları genellikle akşam saatlerinde ders çalışmayı seviyor. Kız çocukları, erkeklere göre daha yüksek notlar alıyor ve sözelde başarılı oluyor.


Yorumlar

  1. bu kıtabın bır anne ıcın çok faydalı olacağını dusunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülseren Hanım, dediğiniz gibi edinilmesi gereken bir kitap. Tavsiye ederim. Yakında burada yorumunu yaptığım kitapları çekilişle dağıtacağım Takipte kalın :)

      Sil
  2. adsız olarak cıkmıs ama ben gulseren gulserenozkursun@GMAİL.COM

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi