Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı





Yapımı oldukça basit bir aktivite önerisi ile tekrar karşınızdayım. Yapacağımız müzik-ritim aletinin ismi marakas, bizim dilimizde ise çıkı çıkı :) Bu aleti yaparken ayrı, yaptıktan sonra ise ayrı eğlenebilirsiniz. Bir an önce çocuğunuzla güzel vakit geçirebilmeniz için, hemen malzemeleri yazıyorum.

Bir adet marakas yapımı için malzemelerimiz;


* 2 adet plastik kaşık
* 1 adet plastik sürpriz yumurta
* Bir tutam mercimek
* İnce bant
* Çeşitli süsler

Yapımı;
Mercimekleri, yumurtanın içerisine koyup kapatıyoruz. iki kaşığın arasına yumurtayı yerleştirip, kaşıkların bitiminden ve sapının en alt kısmından sıkı bir şekilde bantlıyoruz. Geri kaldı en keyifli işe yani süslemeye. Müzik aletinizin üzerine renkli etiketler yapıştırabilir, tuttuğunuz yerlere kurdele bağlayıp ses ile birlikte efektte verebilirsiniz.

İşte Marakas hazır, asıl eğlence şimdi başlıyor. ister eliniz de sallayarak, isterseniz de bir yere vurarak ritim eşliğinde çocuğunuzla bağıra bağıra şarkı söyleme zamanı :) Biz vurmak için yastık kullandık, Bu müzik aletine de en uyan şarkı Tarkan / Kuzu Kuzu yu hoplaya zıplaya söyledik :) Çok eğlenceli dimi ? Haydi bakalım anneler iş başına, çocuğunuzla güzel bir vakit geçirmek için başlayın hazırlıklara :)

İşte bizim eğlencemizden bir kare;





Beni Takip Edin

Yorumlar

  1. Aktivite ve oyuncaklar bir harika hepsi birbirinden yaratıcı eğlendirici ve güzel olduğunu düşünüyorum. Muhteşem bayıldım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi