Artık 'Çalışan Anneyim'




Aslında bu yazının başlığı 'çalışmaya başlayan bir annenin verdiği mücadele' olarak da adlandırıla bilir. Sonunda hayal ettiğim işime yani öğretmenliğe bir ay önce başlamış bulunmaktayım.

Aniden haber gelince aklıma gelen sadece tek bir soru vardı 'Kızımı kim bakacak?' daha önce 'sen işe başla bakarım' diyenleri tek tek ziyaret etmeye başladım sonuç; tüm söz verenlerin tornistan yapması oldu, bütün gece ağladım ne yapacağım? diye. Sonunda birer hafta dönüşümlü olarak annemin ve kayın validemin bakması kararını aldık. Aslında iyi de oldu her ikisi de severek, daha fazla ilgi ve özveri göstererek bakıyorlar kızıma. Bakma olayı kesinleşinceye kadar başladığım işe sevinemedim diye bilirim.

İkinci sorunum ise 'Eyvahhh! ne giyeceğim ben' oldu hamilelik öncesi,sonrası tam 4 yıldır evdeydim seyrek alışveriş yapıp evde kızıma bakarken rahat edebileceğim şeyler alırdım.Eşimle hemen bir mağaza koşup en klasiğinden, en öğretmen versiyonundan kıyafetler aldık. Hala daha almaya devam eden ben,eşimin 'Maaşı almadan bitirdin maşallah' esprisine maruz kaldım :)

Ev kadınlığının yanına bir de iş kadını rolünü üstlenen herkes gibi şuan bir koşuşturma içerisindeyim ve bu beni hiç etkilemiyor aksine daha aktif oldum diyebilirim. Yazıdaki resmin tam hakkını veriyorum sanırım.
Tek içimi acıtan şey kızımı mis kokulu yatağında bırakıp gitmek oluyor. İki gün hafta sonumuzu dolu dolu geçiyoruz bu şekilde yokluğumu telafi ettiğime inanıyorum.

Bir çocuğum varken bir sürü çocuğum oldu. Bu da beni sevindiren şeylerden sadece biri.
Şimdilik her şey belli bir düzene girmiş durumda umarım böyle de devam eder.

Tüm çalışan annelere saygılar,asıl şimdi sizi daha iyi anlıyorum.......

Yorumlar

  1. Çok sevindim canım hayılı olsun:)Güzellikle sürmesi dileğiyle:)Herşey gönlünce olsun inş.:)

    YanıtlaSil
  2. hayırlı olsun insallah kızıda emin ellere emanet etmissin cokda güzel olmus :)

    YanıtlaSil
  3. Pembe kreasyon, morlu mutfak ve Gülşah onen hepinize, iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. Kocaman Sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim en güzeli sizin olsun:)

      Sil
  5. Hayırlısı olsun.Allah karsına daha nıce guzellıkler çıkarsın

    YanıtlaSil
  6. Hayirli olsun sevgili siyah anne;) Ben sizin bu postunuzu okuyunca oldukça rahatladım. Daha 3.aydan "ne zaman işe geri döneceğim ki" telaşları sarmaya başlamıştı oysa ki:) biraz daha sakinleyeyim ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Esracığım acele etme, ben 'biraz daha beklesemiydim acaba?' iç yiyici sorusundan kurtulamadım daha. Hatta çocuğun 3 yaşı beklenmeli diye düşünüyorum. Tabi herkesin şahsi fikri :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi