Yumurta Toplama Aktivitesi

Sırf içindeki oyuncaklar için her markete gittiğimizde illaki birkaç sürpriz yumurta alırız. Hal böyle olunca da sayamadığım kadar plastik yumurtamız oldu. Bende hiç birini atmadım çünkü hep kafamda 'bunlardan bir aktivite üreteceğim' düşüncesi vardı ve sonunda böyle bir aktivite buldum.

Hemen size gerekli malzemeleri söylüyorum;

* Eski bir sehpa yada bantı rahatlıkla dolayabileceğiniz bir eşya
* Koli bandı
* Plastik sürpriz yumurtalar
* Çeşitli küçük oyuncaklar

Resimlerle yapılışı;


Sehpamız ve koli bandımız





Koli bandını yapışkanlı kısmı dışarı gelecek şekilde sehpanın etrafına dolayarak yapıştırıyoruz.





Resimde gördüğünüz gibi yumurtalarımızı ve banda yapışabilecek çeşitli oyuncaklarımızı tüm sehpanın etrafını kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz. İsterseniz yumurtaların içlerine de oyuncak koyup çocuğunuz yumurtayı banttan koparınca 'Bakalım içinde ne var?' diyerek heyecanda katabilirsiniz yumurta toplama oyununa.


Sehpanın yüksek durması için altına kutu koyabilirsiniz yada çocuğunuzun boyu yüksekse başka bir sehpanın üzerine aktivitemizi yerleştirip daha rahat toplamasını sağlayabilirsiniz.

Üstteki resimde kızım yumurtaları dikkatlice toplarken çekildi :) Yumurtaları toplaması kadar tekrar yerine yapıştırması da aynı şekilde zevkli oluyor. Hatta sehpayı iki adım kadar uzağa koyup olduğunuz yerden atınca da yumurtalar rahatlıkla yapışıyor. Bu taktiği kullanarak 'Hedefi tutturma' oyunu da oynayabilirsiniz.

Unutmayın mutlu çocuk; psikolojisi sağlam, sinirsiz çocuktur. Aktiviteler yaparak çocuğunuzun rahatlamasını sağlayın.

İyi eğlenceler dilerim....



Beni Takip Edin

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızım Az Kalsın Zehir İçiyordu

Sürpriz Yumurtadan Müzik Aleti yapımı

Çocuklar İçin 'Ev Yapımı Limonata' Tarifi